Instruktioner

Inga ändringar krävs om du har ett standard T-stall. Om du är osäker på ditt gitarrstall och att det behöver ändras, så tveka inte, kontakta HandBendersweden för hjälp.

Placera HandBendern mot gitarrstallet och dess skruvar, sätt sedan på locket så att hakfästet ligger mot insidan av stallets gavel. Dra därefter åt skruven på lockets översida med medföljande insexsnyckel (med ett max moment på 1,5 Nm, då skruv/gänga kan skadas). Strängen kan dras igenom HandBendern både innan och efter montering.

Du kan nu dra strängen igenom HandBendern, och stämma den till B som vanligt. Justera med hjälp av stämskruven på undersidan. Du bör nu kunna dra i spaken och få din HandBender att stämma B-strängen till den nya tonen C#.

Redo för användning, lycka till!

Klicka på bilderna för att förstora.

  1. Placera HandBendern mot stallets gavel
  2. Sätt sedan på lockets så dess hackar lägger sig på insidan av gaveln
  3. Dra slutligen fast skruven med tillhörande insexnyckel försiktigt, tills du känner att HandBendern sitter fast emot stallet. Klart! 

Om det skulle visa sig att stallets gavel är för högt för att strängen ledigt ska kunna gå igenom, kan man snabbt rätta till detta med hjälp av en Dremel eller smal fil. Använd maskinen/filen med varsamhet, tills du helt enkelt kan se att spåret blir djupt nog för strängen.

  1. Lossa på strängarna
  2. Lyft på stallet
  3. Lägg en pappskiva eller dylikt som skydd under stallet, så att gitarren inte repas eller kommer till skada. 
  4. Slipa sedan ned spåret en aning med hjälp av dremel eller liknande maskin. 
  5. Man kan även använda en smal fil till att göra det djupare spåret för strängen. 
  6. Färdigt, strängen bör nu inte längre ta i. 

Om gitarren har offsetsadlar, där intoneringsskruven ligger bredvid centrum på sadeln , så kan man fila ner sadeln för att få bättre strängtryck på följande vis, se bild.

11899816_867720576630547_3937610388127309937_n